Gaming turniri i dešavanja

gaming
gaming
gaming
gaming
Creative Labs

International e-Sports Federation (IeSF) je osnovana 2008 od devet nacionalnih e-sports asocijacija u Seulu – Južna Koreja.

Glavni cilj federacije cije su prve potpisnice bile Belgija, Danska, Nemačka, Holandija, Rumunija, Južna Koreja, Španija, i Švajcarska je bilo da u budućnosti e-sports svrsta i akredituje u grupu svih ostalih sportova. Svaka od članica težila je istom cilju.

Ubrzo federacija je dobila još članica a prvi šampionat održan je u Decembru 2009. u Južnoj Koreji. Od tada pa do danas svake godine imamo vrhunske turnire a od 2012. Turniri se održavaju i u ženskoj konkurenciji.

Svake godine članice glasaju za igre koje će se igrati a u dosadačnjim takmičenjima igarale su se Fifa online 2, Starcraft 2, Warcraft III: The Frozen Throne, A.V.A, Terra, Tekken Tag Tournament 2 i druge.

IeSF trenutno broji 45 članica zajedno sa ComputerLand-om koji predstavlja Srbiju.

Creative Labs

World Cyber Games je prvi svetski Cyber Game Festival stvoren da izgradi zdravu cyber kulturu. WCG je takmičenje koje svake godine sakupi najbolje igrače iz celog sveta.

WCG Asociacija je osnovana u Južnoj Koreji davne 2000. godine a te godine igrači iz 17 zemalja takmičili su se u igrama Quake III Arena, FIFA 2000, Age of Empires II, and StarCraft: Brood War. Danas, WCG takmičenja posećuju profesinalni igrači iz oko 50 zemalja sveta. Svake godine u finalu WCG takmičenja, snage odmerava oko 500 igrača dok se na nacionalnim WCG dešavaljima takiči blizu 400.000 igrača.

Svake godine izbor igara je drugačiji a od 2011 godine uvršteno je i takmičenje u igranju igara na mobilnim platformama. Neke od igara koje se danas igraju na ovom prestižnom takmičenju su DOTA, Counter Strike, FIFA, Starcraft 2, World of Tanks i ostale.

ComputerLand je jedan od pionirskih članova WCG asocijacije i nosilac licence za organizovanje tamičenja na prostoru Srbije.

Creative Labs

Dreamhack je gaming dešavanje koje sa 13.292 igrača drži ginisov rekord u broju učesnika LAN party igranja. Za vreme Dreamhack 2009 okupljeno je oko 200.000 mladih ljudi, zaljubljenika u video igre i dobru zabavu. Dreamhack je zamišljen kao festival mladih sa ciljem razvijanja cyber kulture. Dreamhack je za vreme trajanja otvoren 24h a zabava je organizovana na više od 100 različitih bina.

U toku Dreamhack-a, paralelno se odvija i DreamExpo gde učesnici i gosti mogu videti najnovija dosignuća iz IT industrije

Dreamhack tradicinalno okuplja i ljude poput muzičara, poliičara, profesora i umetnika čiji nastupi daju dodatnu notu celom dešavanju.

Glavni festival Dreamhack se održava dva puta godišnje u Švedskoj i nekoliko puta godišnje u pojedinim gradovima Evrope.

ComputerLand je partner Dreamhack festivala za Srbiju.